13 June, 2017

Sången kraftprov för filmstjärnorna

När “Les misérables” har premiär i dagarna är det en sak som speciellt utmärker den ifrån andra musikalfilmer: skådespelarna sjunger live.Jag skulle inte bara sjunga i tolv timmar, säger Anne Hathaway. Jag skulle gråta också.

När musikaler blir film låter man vanligtvis skådespelarna sjunga in sångerna i förväg för att sedan mima till melodierna under inspelningen. Men när en av världens äldsta musikaler “Les misérables” skulle filmatiseras, var detta inte aktuellt. Regissören Tom Hooper (“The kings speech”) lät i stället skådespelarna sjunga live.

“Extremt jobbigt”

Hårt arbete för stjärnorna, men också vad som i slutändan skulle bli en av filmens starkaste kort.

Det var extremt jobbigt att göra den här filmen, säger Anne Hathaway. Jag skulle inte bara sjunga tolv timmar per dag. Jag skulle gråta också.

Oscarsnominerade Anne Hathaway (bästa kvinnliga biroll) har speciellt hyllats för sitt framträdande av “I dreamed a dream”.

Read more